You are here

СВЕ БЛИЖЕ ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИДИКОВЦА НА KАБЛАРУ

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је грађевинску дозволу Граду Чачку, за изградњу видиковца у Овчарско-кабларској клисури.

Овчарско-кабларска клисура, туристички бисер Србије, јединствена целина под заштитом државе као предео изузетних одлика, добиће још једну атракцију која ће привући туристе из региона, Европе и света.

Јединствен по изгледу и положају, будући видиковац изнад Kаблара, без сумње, конкурисаће сличним европским и светским пројектима.

На територији Овчарско-кабларске клисуре налазе се бројни манастири, због чега је тај крај и назван “Српска Света Гора”, а уз планирана додатна улагања, тај део Србије око Западне Мораве, засијаће још већим сјајем.

Министарство је издвојило 1,4 милијарде динара за пројекте у клисури између Овчара и Kаблара, и у Југозападној Србији, од којих је 235 милиона динара опредељено за Чачак и Лучане.

Поред видиковца, у Овчарско-кабларској клисури биће реализовани пројекти измуљавања и ремедијације језера Међувршје, као и први еколошки катамаран, Рехабилитациони центар у Овчар бањи, водовод и канализација, саобраћајнице, мостови...

Уз велику подршку председника Србије Александра Вучића и премиерке Ане Брнабић, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфарструктуре реализује значајне пројекте у целој земљи како би се Србија равномерно развијала.