You are here

Свечано отворен сајам аутомобила у Београду

Београд, 12. мај – Председник Србије Александар Вучућ у присуству министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића, отворио је данас сајам аутомобила у Београду под називом ,,DDOR ECO BG CAR SHOW 07", и том приликом поручио да српска аутоиндустрија има светлу будућност, као и да се још чека одлука бар два велика глобална светска произвођача аутомобила да ли ће отворити своје фабрике у Србији.

Вучић је рекао да је Србије привукла већ велике и познате произвођаче аутомобила и нагласио да је уверен да ће Србија успети да направи цео ланац у производњи електричних аутомобила у нашој земљи.

„Уверен сам да је будућност наше аутоиндустрије која је носилац напретка сваке земље - светла", нагласио је Вучић.

Церемонији отварања присуствовали су и министарка привреде Анђелка Атанасковић и председник Извршног одбора ДДОР осигурања Франческо Маши.

МГСИ је формирало Радну групу за модернизацију и унапређење путне инфраструктуре која је названа ,,Паметни путеви" и у оквиру које је као један од задатака постављено и ширење мреже електропуњача, управо због пораста коришћења ових возила. ЈП ,,Путеви Србије" је на кључним деоницама државних путева (аутопутевима) поставило 8 електропуњача на којима је пуњење  бесплатно, а од којих су три ултра брза електропуњача.

Растом броја коришћења електричних и хибридних возила јавља се потреба за постављањем већег броја електропуњача и Радна група спроводи активности за ширење мреже ових пуњача и за поједностављење и убрзање процедуре за њихово постављање.

Сајам ће трајати од 12. – 15. маја и  представиће се 28 аутомобилских марки, са педесетак премијера, од којих је највећи број електричних и хибридних возила.

На сајму ће бити око 210 аутомобилских излагача, заступника тридесетак брендова међу којима премијерно и легендарни 102 године стар, данас кинеско-британски МГ, тренутно најбрже растући аутомобилски бренд у Великој Британији.

Организатори сајма истичу да је ово прва оваква манифестација у Европи одржана након пандемије.

Паралелно са ,,DDOR ECO BG CAR SHOW 07"  одржава се и 14. салон мотоцикала, квадова и сличних возила ,,Motopassion", који ће угостити 50 излагача, и представити тридесетак брендова мотоцикала, АТВ и осталих моторних возила из те категорије, са више од 80 модела

Љубитељима старих возила биће омогућено да виде изложбу олдтајмера, а у околним мањим халама представиће се произвођачи делова и опреме.