You are here

Трамвај из Крагујевца ускоро на улицама Бремена

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је компанију Сиеменс Мобилитy код Крагујевца.

 

Министар је рекао, после обиласка погона у Церовцу, да се у развој саобраћајне инфраструктуре у Србији инвестирају милијарде евра, али да су нам за развој саобраћаја потребени не само коридори које градимо већ и образовани млади људи и компаније попут Сименса.


Према информацијама менаџмента компаније Сиеменс Мобилитy, за неколико месеци, први трамвај произведен у тој фабрици ускоро ће се користити у Немачкој, на улицама Бремена.


"Оно што ће довести до тога да млади и образовани људи остану у земљи, јесте ово што видимо овде. То су послови за високо образоване људе", истакао је министар.


Подсетио је да наша земља има дугу традицију факултетског образовања нарочито у техничким наукама и да је јако поносан што једна таква компанија као што је Сименс отворила фабрику у Србији. Министар је захвалио Сименсу на стипендијама које даје за наше студенте из Крагујевца и Београда.


Градоначелник Крагујевца Никола Дашић је истакао да долазак Сименса у тај град представља шансу за велики привредни бум не само у Крагујевцу већ и у целој Србији.

 

Каже да Сименс запошљава младе у Крагујевцу, али и да младим инжењерима нуди и стручно усавршавање.


Министар Момировић је обишао и "МИНД парк" - модерни индустријски комплекс који је у Лужницама код Крагујевца саградио бизнисмен Братислав Милановић.

 

У њему је за сада завршено неколико производних хала одакле се увелико извозе компоненте за шинску индустрију.