You are here

ВЕСИЋ: БЕОГРАД ПОСЛЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ДОБИЈА КОМПЛЕТНУ ОБИЛАЗНИЦУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић одржао је данас први састанак у вези са израдом пројекта за грађевинску дозволу обилазнице око Београда, на деоници од Бубањ потока до Панчева.

Продужетак изградње обилазнице око Београда, на деоници од Бубањ потока до Панчева (Сектор Ц), од великог је значаја за Србију, Београд и Панчево, јер се саобраћајни токови из северо-источног дела региона, који тренутно већим делом пролазе кроз главни град, практично измештају из централног градског језгра.

Министар Весић данас је одржао састанак са представницима Института ЦИП, надлежним предузећима за друмски и железнички саобраћај, представницима градова Београд и Панчево.

„Kада будемо завршили 31 километар од Бубањ потока до Панчева, када будемо урадили нову железничку пругу са три нове станице, нови мост преко Дунава, комплетна обилазница око Београда биће завршена“, рекао је Весић.

Тако ће комплетан железнички транспортни саобраћај бити преусмерен из Београда и више неће бити превоза било ког опасног материјала кроз главни град.

Такође, комплетан транзитни путнички саобраћај биће измештен из Београда, који ће коначно, после 30 година добити своју обилазницу, поручио је министар Весић.

„Данас смо се окупили сви да видимо како да урадимо пројекат, да у овоме учествују сви, да решимо сваки проблем на терену да бисмо, када почнемо да градимо, радили брзо, ефикасно и у роковима. Да завршимо обилазницу на задовољство свих грађана“, поручио је Весић.

Део обилазнице око Београда од Стражевице до Бубањ потока,  дужине 9,6 километара, биће пуштена у саобраћај 1. јуна.