You are here

ВЕСИЋ: ИНСПЕКТОРИ МИНИСТАРСТВА ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ ДОБИЛИ 25 АУТОМОБИЛА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић уручио је данас на Макишу кључеве 25 аутомобила марке "Шкода", инспекторима ресорног министарства.

“Ово је велики дан за инспекцију, али је само почетак онога што ћемо радити, како би инспектори Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре који су сваки дан на терену и за које не постоји радно време, могли несметано да наставе свој рад како закони налажу", рекао је он.

Весић је навео да у ресорном министарству нема довољно инспектора, прецизирајући да их је тренутно 67 који раде у осам инспекција.

"Немамо довољно инспектора за читаву Србију и то је проблем са којим сам се суочио од кад сам постао министар", рекао је он и нагласио да је његов циљ да број инспекра у министарству до краја ове године буде 115 односно скоро дуплиран.

Весић је најавио и да ће инспектори у наредном периоду добити нове униформе које ће бити прилагођене пословима који раде.

Министар је нагласио и да ће покушати да заједно са другим министаркама и министрима нађе начин да инспектори добију не само боље услове рада, већ и да њихов прековремени рад као и рад на терену буде адекватно плаћен.

На тај начин ће, како додаје, инспекција постати атрактивнија, имати више људи и свој посао обављати потпуно независно.

Весић је подсетио и да је када је дошао на чело Министарства затекао веома лошу ситуацију када је у питању опремљеност инспектора.

“Имали су 27 аутомобила од којих је 15 прешло преко 400.000 километара и практично су неупотребљиви", навео је министар.

Начелник инспекције за транспорт опасне робе Владо Богићевић казао је да ће свим инспекторима ови нови аутомобили пуно значити, јер су они основно средство њиховог рада.

“Не памтим да је оволико велике набавке и количине аутомобила било у претходном периоду, а ја сам у министарству више од 10 година", казао је он.

Богићевић је навео и да је конкретно инспекција за транспорт опасне робе до сада имала једно возило и да је сада добила три.

“Ови аутомобили не представљају само привилегију, већ и једну обавезу инспектора да буду ефикаснији у раду", закључио је он.