You are here

ВЕСИЋ: ИСТОРИЈСКИ РЕЗУЛТАТ “ЕР СРБИЈЕ”, ВИШЕ ОД ТРИ МИЛИОНА ПУТНИКА ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструткуре Горан Весић изјавио је да је национална авио компанија “Ер Србија” по први пут у својој историји у редовном и чартер саобраћају превезла више од три милиона путника у току једне године.

Министар је навео да је тај број путника остварен у петак, 15. септембра ове године и истакао да је то најбољи резултат од 2013. године, од када српска национална авио-компанија послује под именом “Ер Србија”.

На тај начин, додао је Весић, већ у септембру је за седам одсто надмашен најбољи годишњи резултат у броју превезених путника забележен у до сада рекордној претпандемијској 2019. години.

Министар је подсетио да ће у октобру бити обележено 10 година пословања под именом “Ер Србија” и нагласио да су резултати које остварује та компанија потврда добре стратегије из 2013. године.

Такође, подсетио је да “Ер Србија” тренутно лети до више од 80 дестинација широм света, а да путници имају прилику да до жељених градова стигну са аеродрома “Никола Тесла” у Београду, “Константин Велики” у Нишу и “Морава” у Краљеву.