You are here

ВЕСИЋ: ЛАПОВО ЋЕ СЕ НАЋИ НА НЕКОЛИКО БРЗИХ САОБРАЋАЈНИЦА, ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА ЉУДИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфaрструктуре Горан Весић обишао је данас у Лапову радове на реконструкцији дела пута од Марковца до Баточине, познатог као "Цариградски друм", захваљујући којој ће сви који живе на траси дугој око 30 килиометара имати бољи квалитет живота.

"Пре неколико недеља био сам у Великој Плани, на овом истом друму, дугом 30-ак километара. Радимо велики потез чија је вредност 700 милиона динара", рекао је Весић.

Некадашњи Цариградски друм, који је повезивао Београд и Цариград, биће у потпуности реконструисан.

"Када будемо обновили свих 30 километара пута, људи ће имати добру саобраћајницу, уређене пешачке стазе, ћуприје, живеће боље и лакше", рекао је Весић.

Како је навео, оно што остаје да се реши је потез према Свилаjнцу, где би требало да се почне са изградњом канализације, чиме би Лапово решило већину проблема.

"Лапово ће се наћи на ауто-путу 'Карађорђе', градиће се обилазница око Крагујевца, па ће им бити потребно пола сата до 'Милоша Великог'. Следеће године почињемо да градимо брзу пругу Београд - Ниш, једна железничка станица је и овде, па ће вам Београд бити на пола сата, Нови Сад на нешто више од сат... ", рекао је Весић.

Све то ће, каже, привући инвестиције и умногоме унапредити квалитет живота људи.

"Сада имамо новца да градимо ауто-путеве, али и локалне путеве. Чека нас још много посла, али Лапово ће се наћи на неколико аути-путева, на брзој прузи, што значи бољу саобраћајну повезаност и равномеран развој Србије", рекао је Весић.