You are here

ВЕСИЋ: “MENZEIS AVIATION”, СВЕТСКИ ЛИДЕР У ОВОЈ ОБЛАСТИ, ВЕЋ ЈЕ ПОСТАО НАЈВЕЋИ ЗЕМАЉСКИ ОПЕРАТЕР НА БЕОГРАДСКОМ АЕРОДРОМУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић примио је данас Филипа Џеининга, директора компаније “Menzeis Aviation” која је склопила уговор са српском националном авиокомпанијом “Ер Србијом” за обављање послова “ground handlinga” на београдском аеродрому “Никола Тесла”.

Реч је о компанији која је водећи глобални партнер за услуге земаљског опслуживања, послује на шест континената на око 255 аеродрома у више од 60 земаља, услужујући више од 4.000.000 летова годишње и рукујући са више од 2.000.000 тона терета.

Послове “ground handlinga” на београдском аеродрому преузеће од 22. фебруара, рекао је Весић на састанку у Влади Србије.

Он је директору компаније „Menzeis Aviation “ пожелео много среће у и понудио помоћ како би свој посао могли да обављају добро са циљем да се ове године избегну проблеми са којима се београдски аеродром суочавао током прошле године.

“Ту смо да вам, као држава помогнемо у складу са законом и обећавам вам да нећете чекати ни за једну процедуру ни сат времена дуже него што закон каже, да се не би догодили проблеми као прошле године и како би сви путници који купе карту добили услугу коју су платили и путовали без кашњења”, рекао је Весић.

Подсетио је да је у августу прошле године, после проблема који су се појавили на аеродрому “Никола Тесла”, као министар донео одлуку да се свим “гроунд хандлинг” оператерима који испуњавају услове предвиђене законом у Србији омогући да раде у нашој земљи.

С тим у вези, истакао је да је после око шест месеци компанија “Menzeis Aviation” већ постала највећи “ground handlinga” оператер на београдском аеродрому што, додао је, говори о озбиљности те компаније.

Ослањајући се на тим који чини више од 40.000 високо обучених људи, компанија “Menzeis Aviation” пружа комплексне и брзе земаљске услуге, укључујући услуге путницима, услуге руковања пртљагом и пружање услуга у салонима, затим услуге у ваздушном превозу терета, укључујући руковање, складиштење и великопродајну шпедицију као и услуге које укључују управљање, складиштење и точење горива.

У авиоиндустрији позната је као компанија која пружа најбезбедније, најсигурније и најодрживије услуге које су прилагођене потребама клијената и неизоставне за проток путника, авиона и терета који се свакодневно одвија, без паузе.

„ Menzeis Aviation “ има седиште у Лондону, а од свог оснивања 1833. године, постала је највећа групација за пружање авио-услуга на свету по броју земаља и услужених авиона.