You are here

ВЕСИЋ: МИНИСТАРСТВО У НОВОСАДСКЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ УЛАЖЕ 500 МИЛИОНА ДИНАРА

У Покрајинској влади данас је потписан Уговор о преносу новчаних средстава између Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и Путева Србије за реконструкцију пута од Темерина до Бечеја.

Финансирана ће бити и израда плана детаљне регулације, идејног решења и пројекта, као и пратећих студија и елабората, за изградњу обилазнице на траси ауто-пута Е-75 (петља Север) – Нови Сад – Ветерник – Футог – Бегеч – Гложан – Челарево – Бачка Паланка.

Реч је о пројектима вредним 250 милиона динара од чега је овим уговором Покрајинска влада обезбедила 125 милиона динара, и још толико Влада Србије.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић присуствовали су потписивању уговора, а затим су обишли радове на државном путу Петроварадин-Сремски Карловци за који је Покрајинска влада обезбедила 307 милиона динара.

Министар Весић је рекао да је био и у посети Новом Саду и да министарство у новосадске саобраћајнице улаже скоро 500 милиона динара.

"Већ су радови у Улици Кнеза Милоша, у Венизелисовој, а биће урађен и пут према Ветернику. Осим тога радиће се многе саобраћајнице у Војводини. Знамо да се гради брза пруга Нови Сад-Суботица, а биће реконструисане још две регионалне пруге у Војводини. Реч је о паралелној прузи са брзом пругом – Панчево – Кикинда – Суботица, и пруга Сомбор – Врбас", истакао је Весић.

Министар је нагласио да ће наставити са заједничким радом и уређењем ауто-путева, брзих саобраћајница и локалних путева на територији Војводине.

Додао је да је готово 100 милиона евра уложено у саобраћајну инфраструктуру у Војводини.

Мировић је рекао да ће заједничким новцем у наредне две године припремити пројектну документацију за изградњу обилазнице, која ће омогућити да у будућности камиони више не иду кроз Нови Сад.

"Влада Србије припрема изградњу моста између Бачке Паланке и Нештина што ће, заједно са обилазницом око Новог Сада, значити за Нови Сад, Бачки Петровац, Бачку Паланку, Бач и за бројна села која ће имати приступ брзој саобраћајници", рекао је Мировић.

Мировић и Весић су најавили да ће ове године почети изградња ауто-пута од Београда до Зрењанина, а касније од Зрењанина до Новог Сада, а да ће у наредним недељама почети и изградња "Смајли" – брзе саобраћајнице од границе наше земље са Хрватском до границе са Румунијом, од Сомбора до Српске Црње.