You are here

ВЕСИЋ: НА НАПЛАТНОЈ СТАНИЦИ ПРЕШЕВО ПОСТАВЉЕН КАМИОН ЗА ПРЕКОНФИГУРАЦИЈУ ЕЛЕКТРОНСКИХ ТАГОВА

Од јутрос је на наплатној станици Прешево пре границе са Северном Македонијом постављен камион са мобилним шалтерима на којима је могуће купити или урадити преконфигурацију постојећег тага за електронску наплату путарине како би радио и у Северној Македонији, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Навео је да је на тај начин онима који су кренули према Северној Македонији, а нису преконфигурасали таг за елетронску наплату раније пружена прилика да то ураде на путу, пре уласка у Северну Македонију.

“Преконфигурација траје најдуже десет минута, ваш таг за електронску наплату се повезује на платну картицу. Ако сте имали новац на тагу, враћа вам се на текући рачун и можете да користите таг како у Србији, тако и у Северној Македонији”, појаснио је Весић и додао да је 30 минута после преконфигурације таг оперативан.

Како је најавио, српски таг ће веома брзо радити и у Хрватској, БиХ и Грчкој.

Такође, у функцији је и веб страница openbalkan-etc.com, на којој су доступне опште информације о пројекту "Open Balkan ETC" и омогућена регистрација таг уређаја на веб платформу.

На 29 VMS знакова (измењивa саобраћајнa сигнализацијa) на аутопутевима постављене су поруке које упућују возаче на места где могу преконфигурисати таг уређај на "Open Balkan ETC" -  АМСС, ЈП “Пошта Србије”, продајна места ЈП “Путеви Србије”.

Таг уређаји се у овом тренутку могу реконфигурисати на укупно 24 локација и то - 5 продајних места ЈП “Путеви Србије”, 4 продајна места/пословнице ЈП “Пошта Србије”15 продајних места АМСС-а.