You are here

ВЕСИЋ: НАЈБОЉИ МАРТ "ЕР СРБИЈЕ", БРОЈ ПРЕВЕЗЕНИХ ПУТНИКА ГОТОВО УДВОСТРУЧЕН У ОДНОСУ НА МАРТ 2022.

Национални авио-превозник "Ер Србија" наставља да ниже успехе, а последњи подаци показују да је током марта компанија готово удвостручила број превезених путника у односу на март 2022, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Весић је истакао да је "Ер Србија" током марта превезла 235.000 путника, што је повећање од чак 91,2 одсто у односу на исти месец лани.

То је и 68,3 процената више у односу на 2019. годину, додао је министар.

Истовремено, "Ер Србија" је са матичног аеродрома "Никола Тесла" у Београду и са аеродрома у Нишу и Краљеву, прошлог месеца реализовала 2.795 летова, што је за 69,5 одсто више него у марту 2022. године, односно 43 одсто више у поређењу са мартом рекордне претпандемијске 2019. године.

"Од када компанија послује под именом "Ер Србија', односно од 2013. године до данас, ово је најбољи резултат постигнут у марту", нагласио је министар Весић.

Подсетио је да је "Ер Србија" стартовала са летњим редом летења, током којег ће обављати редовне и сезонске летове до више од 80 дестинација широм света, од којих је више од 20 нових.

"Поносни смо на 'Ер Србију' која бележи рекордне резултате и данас је једна од најснажнијих регионалних авиокомпанија у овом делу Европе. После хајке на владу и председника Александра Вучића због оснивања нове националне компаније, од стране опозоције и опозиционих медија, ово је најбољи начин којим се показује да ни за једну критику нису били у праву", поручио је министар Весић.