You are here

ВЕСИЋ: НОВИ ПУТ ВЕЛИКИ ЦРЉЕНИ - ЈУНКОВАЦ, ВРЕДАН 2,4 МИЛИОНА ЕВРА, ГОТОВ ЗА ЧЕТИРИ ДО ШЕСТ МЕСЕЦИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији магистралног пута Велики Црљени - Јунковац, у општини Лазаревац, где је истакао да ће радови бити завршени за најдуже шест месеци, вероватно и за четири, што ће значајно олакшати живот грађанима те београдске општине.

Весић, који је радове обишао са руководством градске општине Лазаревац подсетио је да је  2021. године, када је обављао функцију заменика градоначелника Београда обећао грађанима да ће се повести рачуна о путу између Јунковца и Великих Црљена, који је један од најлошијих на територији Лазаревца.

Указао је да је пут дуг нешто више од шест километара, додајући да око 8.000 људи - из пет месних заједница које гравитирају ка том путу, али и сви они који раде у Рударском копу "Колубара", најбоље знају какав је пут био и да му је реконструкција била неопходна.

Весић је истакао да је зато овај пут био за њега приоритетан када је изабран за министра и да су средства издвојена из републичког буџета за реконструкцију ове саобраћајнице готово 2,4 милиона евра.

"Цео посао би требало да буде урађен за шест месеци, али ја верујем да ће бити и раније завршено, за око четири месеца. Већ радимо првих 500 метара и сада настављамо пуном паром", рекао је министар.

Додао је да се и обновом пута у Лазаревцу, доказује да Србија има новца да ради, не само велике пројекте, ауто-путеве и брзе саобраћајнице, већ и магистралне и локалне овакве путеве, који нису толики значајни са националног нивоа, али су најзачајнији људима који ту живе.

"Разговарао сам са људима општине, и кроз насељена места ће бити урађени и тротоари, уз саме ограде, ради веће безбедности пешака. Читавом дужином, ширина пута ће бити 5,4 метара. Сада је на неким местима ширина тек четири метра, што прави проблем при мимоилажењу камиона и аутомобила, а посебно при сусрету два камиона. Нови пут ће бити комфоран и задовољаваће потребе Лазаревчанки и Лазаревчана", поручио је Весић.

Поновио је да ће држава 15. новембра бити спремна да започнемо са изградњом брзе саобраћајнице "Карађорђе", која ће спојити ауто-пут "Милош Велики" и ауто-пут Београд - Ниш.

"Почећемо да градимо управо на територији Лазаревца, из насеља Чибутковица. Први део пута је веза између Чибутковице, према Аранђеловцу и Орашцу, а затим даље ка Младеновцу и Малом Пожаревцу. Знам да је 'Милош Велики' растеретио Ибарску магистралу посебно када сам забранио да је користе тешки страни камиони у транзиту, али није исто обичан пут или брза саобраћајница. А, Лазаревац ће се наћи на брзој саобраћајници, што ће значајно унапредити квалитет живота грађана ове општине", рекао је министар Весић.