You are here

Весић: Обећање испуњено, обновљен пут између Мале Плане и Смедеревске Паланке

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је данас Малу Плану код Смедеревске Паланке, где је  реконструисан локални пут за само неколико месеци.

Весић је истакао да је за тај округ, за прошлу и ову годину укупно опредељено око четири милијарде динара, односно око 35 милиона евра што, како каже, говори о томе колико се улаже у локалне путеве.

Навео је да пут Мала Плана - Смедеревска Паланка само један од локалних путева који је урађен на територији те општине и додао да је током прошле и ове године на територији те општине урађено или се ради укупно око 36 километара путева.

Истовремено, ради се више од 20 километара пута према Младеновцу, као и пут према Рачи дужине око седам километара.

“Укупно смо у Смедеревску Паланку уложили или ћемо уложити током ове године око милијарду и 461 милион динара што је око 12 милиона евра”, рекао је Весић и додао да се никада у тој општини није више радило локалних путева.

За Смедеревску Паланку је, каже, важно и то што ове године почиње изградња брзе пруге према Нишу јер је Смедеревска Паланка једна од општина која се налази на тој брзој прузи.

“Радови на изградњи пруге трајаће око три и по године и када је завршимо од Смедеревске Паланке до Београда путоваће се тачно 27 минута. То значи да ће људи моћи да живе у Смедеревској Паланци, а раде у Београду или обратно”, рекао је Весић и подвукао да је то права децентрализација и развој Србије.

Поводом завршетка радова на путу, мештани Мале Плане, у знак захвалности, организовали су дочек и прославу за министра, јер су обећали председнику Србије Александру Вучићу да ће то учинити кад радови буду завршени.

Министар Весић, коме је том приликом уручена захвалница општине Смедеревска Паланка, захвалио је на дивном дочеку, јер то говори о томе колико је политика председника Србије Александра Вучића исправна када каже да треба градити локалне путеве.

“Да бисмо градили те путеве, морамо да имамо новца, а Србија, каква је данас, има новца да гради и брзе саобраћајнице и аутопутеве”, нагласио је Весић.

Навео је да ће ове године бити завршено 166 километара аутопутева и брзих саобраћајница, а до 2027. године око 480 километара.

Такође, навео је да ће у јулу бити завршено 108 километара брзе пруге од Новог Сада до Суботице, као и да ће ове године почети изградња брзе пруге према Нишу.

“То значи да Србија, коју води председник Вучић, има новца да улаже и у локалне и у регионалне путеве, а колико то људима значи, може да се види”, додао је Весић.

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен захвалио је министру Весићу на посети, као и Влади Србије и председнику Вучићу на свему што је урадио протеклих пет година за ову општину која је, како је истакао, препорођена.

Такође, захвалио је грађанима на подршци коју пружају политици председника Вучића и додао да је сигуран да је ово добар показатељ подршке председнику и држави на свему што раде.

“Са друге стране, подршка владе и долазак министра Весића свакако је нама на локалу ветар у леђа да нашим суграђанима можемо да обећамо да ћемо у наредном периоду, кроз пројекте који нам предстоје, не само Смедеревску Паланку већ читаву Србију да променимо и да ће живот у нашој земљи бити много бољи”, рекао је Вучен.