You are here

ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ КОД РУМЕНКЕ: СРБИЈА У ПУТЕВЕ ОКО НОВОГ САДА УЛАЖЕ СКОРО СЕДАМ МИЛИОНА ЕВРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на реконструкцији пута Бачки Петровац – Руменка, недалеко од Новог Сада, који су увелику у току, иако је фебруар, будући да временски услови то дозвољавају.

Весић је истакао да држава Србија, рачунајући средства извдојена прошле године, улаже чак седам милиона евра у обнову регионалних путева око Новог Сада.

"Иако је фебруар месец, настављамо са убрзаним радовима на реконструкцији регионалних путева. Пре неколико дана почела је обнова пута дугог 7,5 километара који води од Бачког Петровца до Руменке", рекао је министар.

Подсетио је да је током прошле године урађен још један пут, вредан око 240 милиона динара на територији Новог Сада.

"У овом тренутку радимо 10,5 километара путева, укупне вредности 565 милиона динара, што значи да је Србија само у регионалне и околне путеве на територији Новог Сада, уложила и улаже скоро седам милиона евра“, навео је Весић.

Ако се томе додају и два моста у Новом Саду која су у изградњи и трећи, пешачко-бициклистички мост, који је у плану, као и изградња Фрушкогорског коридора и ауто-пута Београд – Зрењанин – Нови Сад, јасно се види колико се улаже у саобраћајну инфраструктуру Новог Сада, напоменуо је министар.

"За нас је важно да, осим што градимо ауто-путеве и брзе саобраћајнице, уређујемо и локалне путеве. Пут Бачки Петровац – Руменка је регионални пут, веома је фреквентан и зато је важно да његовом, и обновом што више оваквих путева побољшавамо квалитет живота грађана“, рекао је Весић.

Додао је да ће пут бити проширен за пола метра, самим тим и безбеднији.

"И тиме показујемо да видимо рачуна о уређењу, обнови путева и да водимо рачуна о сваком делу наше земље", закључио је министар Весић.

Радови на путу Бачки Петровац – Руменка одвијају се без потпуне обуставе саобраћаја, односно док трају радови, за саобраћај је отворена једна колозовна трака, док се возила пропуштају наизменично, како би се што мање реметио проток на овој фреквентној деоници.

Радове на путу са министром Весићем обишли су градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и помоћник министра за друмски саобраћај Мирослав Алемпић.