You are here

ВЕСИЋ: ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЗАШТИТНЕ РАМОВЕ ЗА ТРАКТОРЕ, ДА САЧУВАМО ЖИВОТЕ ЉУДИ

Агенција за безбедност саобраћаја данас је расписала јавни позив за субвенционисану доделу заштитних рамова за тракторе, за шта је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ове године определило чак 125 милиона динара, изјавио је ресорни министар Горан Весић.

Весић је за ТВ Пинк указао да су у последње три године у саобраћајним незгодама у којима су учествовали трактори погинуле 83 особе, а повређено њих 542, и то само на путевима.

Додао је да у Србији има око 100.000 трактора без заштитних рамова.

„Зато је важно да омогућимо пољопривредницима да добију рамове и да тако заштите своје животе“, истакао је Весић.

Од средстава издвојених за ову годину биће произведена 3.422 заштитна рама. У претходној години су произведена 4.652 рама за таркторе, и њихова подела је увелико у току, додао је Весић.

„Сада је расписан јавни позив за доделу следеће године и ја позивам све који испуњавају услове да се јаве и тако заштите свој и животе других учесника у саобраћају. Безбедност у саобраћају нам је изузетно важна, желимо да заштитимо све угрожене групе, а возачи тарктора су једна од њих, на који морамо да обратимо посебну пажњу на путевима“, апеловао је минситар Весић.