You are here

ВЕСИЋ: ОБНАВЉА СЕ ТЕМЕРИНСКИ ПУТ, ОВЕ ГОДИНЕ ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА У РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПУТЕВА У НОВОМ САДУ

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре дало је данас сагласност да Јавно предузеће „Путеви Србије“ крене у обнову Темеринског пута у Новом Саду, који представља један од улазних праваца у град.

Потписивању уговора између ЈП „Путева Србије“ и Града Новог Сада, у Градској кући, присуствовао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Вредност радова на реконструкцији Темеринског пута је 157 милиона динара.

Министар Весић је истакао да је то само један од пројеката за који су издвојена средства из буџета „Путева Србије“, из којег је до сада уложено око 200 милиона динара за реконстркцију Венизелосове улице у Новом Саду и обнову Булевара Кнеза Милоша, која ће ускоро бити завшрена.

„Договорили смо се и да ’Путеви Србије’ крену у обнову Новосадског друма, према Ветернику. За то ће у најкраћем року бити издат налог и током јесена биће обновљен и тај путни правац, у вредности око 280 милиона динара“, рекао је Весић.

Када се саберу уложена и средства која је бити издвојена, рачуница је да ће само ове године око 500 милиона динара, односно нешто више од четири милиона евра, бити уложено у обнову саобраћајница у Новом Саду, нагласио је министар.

„То показује колико нам је свака обнова улица важна, колико нам је стало да имамо новца за аутопутеве, брзе саобраћајнице, али и за локалне путеве“, рекао је Весић.

Такође, указао не да ће држава ове године уложити више од 350 милиона евра у регионалне и локалне путеве у целој Србији.

„Србија никада није оволио улагала у обнову регионалних, магистралних и локалних путева“, нагласио је Весић.

Подсетио је да се у Новом Саду граде два моста, један у продужетку Булевара Европе, и други од Каћа до Петроварадина, у оквору Фрушкогорског коридора, док сам Град Нови Сад гради још један мост.

Весић је најавио да ће наредних месеци бити потписан уговор о изградњи аутопута Београд – Зрењанин - Нови Сад.

„Србија много улаже у у обнову и изградњу путева у Војводини, која ће бити премрежена брзим саобраћајницама. Уз Фрушкогорски коридор и ’Смајли’ саобраћајницу, грађани Војводине коначно ће бити на прави начин саобраћајно повезани, у покрајини, али и са остатком Србије“, рекао је Весић.

Иначе, радови на рехабилитацији Темеринског пута, почеће обновом деонице од раскрснице са Приморском улицом до кружног тока код Родића, у дужини од око 2 километра. Радови ће обухватити површину од око 30.000 квадрата.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић истакао је да је у последњих 11 година, укуључујући и ову, уложено 16 милијарди динара у путну привреду, што је историјско издвајање буџетских средстава за одржавање саобраћајне инфраструктуре и чини Нови Сад данас умногоме другачијим и привлачнијим местомза живот и рад.

У прилог томе, додао је, сведочи чињеница да је, за ову годину обезбеђено 3,15 милијарди динара за путну привреду.

"Радови су у току на многим локацијама у граду, а у наредним данима започињемо реконструкцију Темеринског пута. Захвалан сам Министарству грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја које је обезбедило средства за рехабилитацију коловозне конструкције на Булевару кнеза Милоша и Венизелисове улице. Посебно ме радује чињеница да сам данас са министром Весићем договорио да ће до краја године започети радови на реконструкцији Новосадског пута", рекао је Ђурић.