You are here

ВЕСИЋ: ОД ЈУНА ВОЗИЛА НА ОБИЛАЗНИЦИ ДО БУБАЊ ПОТОКА, ВУЧИЋ ВОДИ ПОЛИТИКУ ПРЕПОРОДА СРБИЈЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је јутрос раднике који изводе завршне радове у тунелу Бели Поток, на обилазници око Београда, у којем се постављају завршне облоге, чиме ће он бити конструкционо потпуно комплетан, након чега ће уследити опремање, и кроз тунел Бели поток, као и на целој обилазници, возила ће пролазити већ од 1. јуна.

Весић је прецизирао да је деоница обилазнице око Београда од Стражевице до Бубањ Потока дужине 9,6 километара, а осим тунела Бели Поток, чије су две цеви дуге по 360 метара, обухвата и два моста дужине 913 метара, четири надвожњака дужине 870 метара, као и две петље - Авала и Бубањ Поток.

Министар је истакао да ће 1. јуна коначно бити завршена обилазница око Београда до Бубањ Потока, која се гради од 1991. године, уз напомену да је највише урађено у последњих 10 година, јер председник Александар Вучић инсистира на томе да се улаже у инфраструктуру.

„Овај тунел и изградња обилазнице на најбољи начин показује визију председника Александра Вучића, да се изградњом инфраструктуре Србија саобраћајно повеже и развија и постане модерна европска земља. Спровођење визије и политике председника Вучића још од 2012. године може да се види у сваком делу земље где се граде путеви и пруге. То се и овде дешава“, рекао је Весић и подсетио да Министарство, на чијем је челу, улаже 3,6 милијарди евра у инфраструктуру, више од других земаља Западног Балкана.

Весић је додао да преостаје да се изгради део обилазнице до Панчева, дужине 31 километар, који се тренутно пројектује, и у оквиру којег ће бити саграђен велики друмско-железнички мост код Винче, што значи да ће Београд имати и железничку обилазницу.

„Већ сада, од јуна, транзитни путнички и теретни саобраћај више неће ићи преко Газеле, и битно ћемо растеретити центар града и смањити загађење“, нагласио је министар.

Весић је најавио да ће, када део до Бубањ Потока буде пуштен у саобраћај, зауставна трака на ауто-путу кроз Београд бити претворена у жуту траку и моћи ће да је користе возила јавног превоза, таксисти, Хитна помоћ, полиција..., што ће убрзати јавни превоз преко "Газеле".

Он је захвалио кинеским партнерима, компанији "Power China", као и азербејџанском "АzVirt" и свим домаћим компанијама, које су, каже, урадиле одличан посао на обилазници.

"Сви заједно спроводимо политику препорода Србије, политику председника Вучића и владе, да Србија економски напредује, да се саобраћајно повеже, да се отварају радна места и да се живи боље. То је Србија која води рачуна о себи и свом интересу", рекао је Весић.