You are here

ВЕСИЋ: ОД СУТРА И ФИРМЕ МОГУ ДА КОРИСТЕ ЈЕДИНСТВЕН ТАГ У СРБИЈИ И СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да од сутра и сва правна лица могу да постану корисници веб платформе за електронску наплату путарине, преко које ће им бити омогућено онлајн плаћање путарине за проласке ауто-путевима Србије и Северне Македоније, употребом јединственог тага.

“Заједнички таг између Србије и Северне Македоније показао се као одличан потез, о чему најбоље сведочи податак да је скоро 20.000 људи у Србији искористило могућност да са једним тагом путује кроз обе земље”, рекао је Весић.

Сада се иста могућност пружа и фирмама, да користећи ову погодност, убрзају проток својих роба и услуга, додао је министар.

“Поносни смо на пројекат заједничког тага, јер њиме показујемо како можемо да радимо у корист и грађана и привреде, што је и циљ политике коју воде председник и Влада Србије”, истакао је Весић.

Он је појаснио да се могућност коришћења заједничког тага односи на сва правна лица која желе да постану нови корисници, као и за већ постојеће кориснике у припејд систему и оне који имају закључен уговор са ЈП „Путеви Србије“,  као овлашћеним дистрибутером за електронску наплату путарине у постпејд систему.

Додао је и да би сва правна лица пре него што постану корисници веб платформе требало да провере дневне лимите својих платних картица, како би били сигурни да су у складу са њиховом планираном дневном потрошњом.

Напоменуо је и да Дина картицом није могуће вршити плаћање путарине у Северној Македонији.