You are here

ВЕСИЋ ОТВОРИО МАНИФЕСТАЦИЈУ “ДАНИ ДОСЕЉЕНИКА” У НОВОЈ ПАЗОВИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић отворио је вечерас у Новој Пазови традиционалну манифестацију “Дани досељеника” чији је циљ очување успомене на долазак првих колониста у Срем, после Другог светског рата.

Министар је манифестацију отворио у име председника Србије Александра Вучића и владе, уз поруку да су управо Нова Пазова и Стара Пазова симбол судбине српског народа.

"Расељавања, сеобе, притисци, ратови, стварање новог дома, поновно васкрсавање, то се управо догодило овде у Новој Пазови јер су сви људи који овде живе досељени, неки после Другог светског рата, а неки током трагедије деведесетих година. Сви су правили нови дом и сви су расељени само зато што су били Срби, зато што су њихови преци протеривани, али су сви у Новој Пазови направили свој нови дом", рекао је Весић.

Истакао је да је Нова Пазова пример економског развоја Србије и додао да је то општина са мање од три одсто незапослених, неколико хиљада приватних малих предузећа и великим инвестицијама које долазе у Србију.

"Ово је општина која је симбол економског развоја наше земље и политике председника Вучића и управо зато желимо да сваки део Србије направимо да буде као Пазова, да људи имају посао, буду добро саобраћајно повезани и да могу нормално да живе од свог рада", рекао је Весић и додао:

"Зато сам данас дошао да честитам свим овим људима њихов дан и да се захвалим на томе што чувају сећање на крајеве из којих су дошли и што доприносе развоју наше Србије јер само ако смо јединствени, ако сви заједно желимо да наша Србија напредује она ће се економски развијати, а економски развијена земља има снажну војску и може да води своју слободну међународну политику и штити своје интересе".

Весић је истакао да управо то данас Србија постаје и поновио да је симбол тог раста и напретка Пазова.

На отварању манифестације говорио је и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, а присутни су имали прилику да погледају и пригодан културно-уметнички програм.