You are here

ВЕСИЋ ОТВОРИО ПУТАРИЈАДУ: ДА НИЈЕ ВРЕДНИХ ПУТАРА, СПОРИЈЕ БИСМО ГРАДИЛИ ИНФРАСТРУКТУРУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић отворио је вечерас 28. Путаријаду на Копаонику и захвалио путарима, јер како је рекао, да није њиховог вредног рада, Србија би споре градила своју друмску инфраструктуру.

Како је обећао, Весић је и ове године отворио манифестацију која окупља сва путарска предузећа, и то ће, додао је, чинити док буде министар, јер тај долазак није само куртоазија, већ значи израз захвалности.

„Желим да вам се захвалим, јер радите огроман посао за Србију. Много улажемо у путеве, а да није вас и вашег рада и труда, било много горе и много спорије би се градила инфраструктура. Зато увек желим да дођем овде, да се захвалим вама, људима са градилишта, а не само руководиоцима“, рекао је Весић.

„Прошле године било је веома добрих резултата. Ове године ћемо покушати да, до краја године обезбедимо додатни новац, како би компаније могле да раде. Важно је да нађемо стабилне изворе прихода, а то ћемо углавном радити кроз наплату путарина, не само на ауто-путевима, већ и на брзим саобраћајницама и за камионе на путевима првог реда“, рекао је министар.

Стабилан извор прихода важан је како би се путеви обнављали, што путари најбоље знају, јер није довољно само градити нове путеве, већ их одржавати и обнављати.

Подсетио је да је, према проценама, потребна обнова и реконструкција око 6.000 километара путева.

„Добар пут значи добар комфор живота људи, значи да једна земља напредује. Ваш посао није обичан, радите велики посао за државу, а ми смо ту да вас подржимо. Будите сигурни да ћемо кроз измену законоског оквира обезбедити да ваше компаније не само раде добро, већ да запосле нове људе и исплаћују веће плате. Суштина политике је да се данас живи боље него јуче, а сутра боље него данас и од тога нећемо одустати“, поручио је Весић.

У пратњи министра Весића били су државни секретар Михаило Мишић, помоћник министра Мирослав Алемпић, директор ЈКП Путеви Србије Зоран Дробњак и сарадник Иван Тејић.