You are here

Весић посетио запослене у ЦИП-у - Искуство и знање које имате драгоцени су за земљу

Данас је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао запослене у Саобраћајном институту ЦИП.

 

Рекао им је да историја ЦИП-а сведочи о историји транспортног и привредног развоја Србије. Поручио је запосленима у ЦИП да су они једно од кључних домаћих предузећа за даљи развој земље и поновио да је то управо разлог зашто су прва компанија из његовог ресора коју је лично посетио и обишао.

 

Весић је нагласио да је развој свих видова транспорта а поготово железнице, управо везан за ово предузеће које има традицију дугу 140 година.

“Ја верујм у ЦИП. У ваше знање, ваше искуство, вашу памет и посвећеност. ЦИП је државна фирма, а Србија мора да има своје снажно пројектантско државно предузеће у којем ће људи бити добро плаћени и у којима ће запослени водити најважније државне пројекте. Управо то ће бити моја обавеза, да државне компаније јачају а да запослени у овим компанијама буду задовољнији”, рекао је Весић.

 

Весић је истакао да држава Србија има велике планове за улагања у инфраструктуру, али да је председник Вучић више пута рекао да ће акценат развоја убудуће бити на железници. Додао је да европски тренд да се до 2030. године дуплира број колосека, што је довело до тога да се све више улаже у пруге, разлога томе је што је то еколошки, јефтинији и јефтинији начин превоза.

На крају свог обраћања присутнима Весић је рекао да ће се потрудити да убудуће имају више посла, а то значи да ће више посла њима донети веће плате и да ЦИП опет буде снажа пројектантска компанија која може да води најважније пројекте.

 

“Дошао сам лично да вам кажем који су планови и намере министарства које водим везано за ваше предузеће. Да вам пренесем захвалност Председника на пожртвованости и велики рад. Овде се налазе стручни људи и памет наше земље, не смемо да дозволимо да оду негде другде, наш задатак је да им обезбедимо да овде буду задовољни”, закључио је Весић.