You are here

ВЕСИЋ ПОСЕТИО ЖИТОРАЂУ: ЗА ИНФРАСТРУКТУРНЕ РАДОВЕ У ТОПЛИЧКОМ ОКРУГУ ОВЕ ГОДИНЕ ПРЕКО 680 МИЛИОНА ДИНАРА

У Топлички округ држава ове године улаже више од 680 милиона динара за разне врсте инфраструктурних радова, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић током посете општини Житорађа где се у селима Пејковац и Јасеница изводе радови на путној инфраструктури.

У тим насељима, како је рекао, ресорно министарство ради укупно око четири километра пута, а вредност радова је 92 милиона динара.

“На тај начин ова два насељена места урбанизујемо и уређујемо путеве тако да буду према потребама мештана. Осим што пресвлачимо улице, радимо и обостране тротоаре што је такође значајно. На тај начин показујемо да нам је важно свако место у Србији”, рекао је Весић.

Истакао је да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у цео Топлички округ, ове године, улаже више од 680 милиона динара за разне врсте инфраструктурних радова, али и додао да то није довољно, те да је планирано да се следеће године уложи још отприлике толико средстава.

Министар је поручио да ће се са улагањем наставити и наредних година јер, како је рекао, Србија сада има новца да, осим што гради ауто-путеве и брзе саобраћајнице, сређује и локалне путеве.

“Радићемо следеће године пут према Мерошини који је људима, који овде живе, најближи излаз на ауто-пут и трудити се да, заједно са општином, решавамо проблем по проблем. Рецимо, општина један објекат у Пејковцу прилагођава да ту буде вртић, ми радимо путеве, у Јасеници смо се договорили да урадимо нише за паркирање аутобуса и зоне школе и тако решавамо један по један проблем”, рекао је Весић.

То је, истакао је, политика председника Србије Александра Вучића и владе – да се у сваком насељеном месту разговара са људима и да се решавају проблеми.

“Наравно да свако место има много више проблема, али уколико будемо на овај начин радили и причали са људима, успећемо да у једном тренутку решимо већину проблема и то је једино што је важно у политици - да данас буде боље него што је било јуче, а да сутра буде боље него што је данас”, рекао је Весић.

Председник општине Житорађа Иван Станојевић је рекао да ће изградњом тротоара у тој општини бити повећана безбедност људи у саобраћају и навео да су грађани упутили још неке захтеве којима је министар Весић изашао у сусрет.

Станојевић је изразио задовољство због посете министра Весића и додао да општину Житорађа често посећују државни функционери што, како је рекао, није била пракса током бивше власти.

Општину Житорађа, заједно са министром Весићем, посетили су државни секретар Драган Стевановић и помоћник министра Мирослав Алемпић у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре као и Иван Тејић помоћник директора ЈП “ Путеви Србије”.