You are here

ВЕСИЋ: ПОСТАВЉЕНА ОГРАДА НА "СТАЗИ СМРТИ" У НАСЕЉУ ЛУКАРЕ У НОВОМ ПАЗАРУ

Само неколико дана после договора министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем и грађанима, о побољшању безбедности у саобраћају у том граду, постављена је заштитна ограда у пазарском насељу Лукаре.

"Ђаци Основне школе 'Јошаница', који пролазе ту сваки дан, сада су коначно безбедни", поручио је министар Весић.

Он је најавио и да ће до среде почети постављање седам заштитних платформи, у првој фази, на регионалном путу поред школа.

"Испуњавамо оно што смо обећали, јер нам је безбедност свих учесника у саобраћају, а посебно деце, најважнија. Изгубљене животе не можемо да вратимо, али можемо да урадимо све да спречимо несреће и страдање људи", истакао је Весић.

На састанку министра Весића са делегацијом Новог Пазара, пре само неколико дана, договорено је да се уради седам платформи на путевима, по две у насељима Лукаре и Мур, као и поред основне школе "Авдо Међедовић" у Селаковцу, као и на месту где је недавно страдала петнаестогодишња девојчица.

На свим платформама, биће урађени пешачки прелази, а када прође јавна набавка, и трептачи и расвета, како би прелази били боље видљиви.

Договорено је и да се за насеља Мур и Селаковац ураде пројекти за постављање тротоара, чија ће реализација кренути на пролеће.

Проблем безбедности у саобраћају у Новом Пазару коначно ће бити решен када буду изграђене две обилазнице око града, чије је пројектовање у току.

До 1. децембра следеће године, око 12 школа у Новом Пазару биће урађене зоне заштите, како би се сачували животи деце, али и свих грађана који живе у близини.

"Желимо заједнички да реагујемо и решавамо проблеме, јер нам је сваки део земље пођеднако важан", рекао је министар Весић.