You are here

Весић: Председници Вучић и Сиђинпинг гаранција челичног пријатељства

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Београду Чен Бо, са којом је разговарао о текућим и будућим пројектима између наше две земље.

 

Амбасадорка НР Кине Чен Бо, честитала је министру Весићу поводом  недавног ступања на нову дужност и изразила наду да ће се досадашња успешна сарадња наставити и убудуће као што су сарађивали док је Весић обављао јавне функције у Београду као и то да две земље везују изузетно важни пројекти од стратешког значаја и економског просперитета.

Министар Весић истакао да су председници Србије и Кине Александар Вучић и Си Ђинпинг гаранција да ће се челично српско-кинеско пријатељство продубљивати и развијати на задовољство и срећу наших народа.

 

Весић је истакао да Србија има добру сарадњу са свим кинеским компанијама које раде у нашој земљи и да је његов задатак да министарство које води настави да води успешне пројекте који су у току. На основу Споразума о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктуре НР Кина успешно реализује бројне инфраструктурне пројекте у Србији, као што су Пројекти изградње друмске, железничке и комуналне инфраструктуре.