You are here

ВЕСИЋ: ПРОХОДНИ СВИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ, ПОСУТО 320 ТОНА СОЛИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, посетио је јутрос пункт за одржавање путева на Коњарнику ЈП „Путеви Србије“ и  изјавио да су сви државни путеви на територији Србије проходни, а да је током ноћи посуто 320 тона соли, како би се спречила појава леда и путеви били безбедни за вожњу.

Снега, у висини од пет центиметара има само у Ивањици, Чачку, Пожеги и Ваљеву, док на свим другим путним правцима нема апсолутно никаквих проблема, нагласио је Весић.

"Имамо 172 путне базе, од којих се 36 налазе на ауто-путу, са 1.332 радника, од којих је на ауто-путевима ангажовано њих 396. Током ноћи смо превентивно посипали со и чистили снег у деловима Србије где је снега било", напоменуо је министар.

Додао је да је ноћас посуто 320 тона  соли.

"За сезону смо набавили 87.200 тона соли, до сада смо потрошили око 13.000 тона. Имамо је довољно и настављамо са посипањем како не би дошло до појаве леда. На путевима се налази око 318 машина за посипање соли и чишћење снега и 364 за утоваривање соли и помоћних машина", рекао је Весић.

Напоменуо је забрана коришћења шлепера важи на путевима Јошаничка бања - Копаоник, Нови Пазар - Дежева - Шароња-  Одвраћеница, Копаоник - Рудница, Копаник - Јарам и Рашка - Одвраћеница.

Министар је апеловао на грађане који ће се данас, након празника, враћати ка градовима, посебно ка Београду, да на пут крену раније и не чекају мрак, будући да се током дана очекују веће падавине.

Такође, апеловао је на возаче шлепера и тешких возила да не крећу на пут, јер се највећи проблеми дешаваји када се шлепер заустави или преврне на путу.

Упозорио је возаче и да буду опрезни у саобраћају наредних дана, с обзиром на најављене ниске температуре и могућу појаву леда на путевима и да прилагоде брзину условима у саобраћају, како би били безбедни.

"Јутрос нема проблема на путевима, и ако сви будемо одговорни проћи ћемо без проблема кроз данашњи дан", рекао је министар Весић.