You are here

ВЕСИЋ: РАДИЋЕМО НА ИЗМЕНИ ЗАКОНСКИХ ПРОПИСА И ПРЕВЕНЦИЈИ САОБРАЋАЈНИХ НЕСРЕЋА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да ће заједно са министром полиције Братиславом Гашићем формирати координационо тело, које ће радити на измени законских прописа и превенцији саобраћајних несрећа.

“Саслушали смо предлоге породица погинуле деце о томе шта можемо да урадимо поводом измена законских прописа, како би се убудуће смањио број саобраћајних несрећа са смртним исходом, како би сачували животе неке друге деце која, на жалост, могу да буду жртве бахатих возача'', рекао је Весић новинарима у Палати ''Србија'' после сусрета са породицама погинуле деце.

Додао  је да су министар Гашић и он обавестили родитеље да је у току доношење Закона о безбедности саобраћаја, који  предлаже Министарство унутрашњих послова, а у изради учествују и друга министарства.

“Таквим законом биле би пооштрене казне за бахате возаче, које представљају превенцију будућих несрећа",  додао је Весић.

Према његовим речима, ново координационо тело чиниће више министара, који ће сарађивати са родитељима деце страдале у саобраћајним несрећама.

Весић је, за понедељак, најавио састанак родитеља са министарком правде Мајом Поповић, како би се разговарало о понашању вештака у судским процесима.

Такође, истог дана, родитељи ће имати састанак и у Републичком јавном тужилаштву, у вези са праксом тужилаца приликом процеса који се тичу саобраћајних несрећа.

Породице деце погинуле у саобраћајним несрећама данас су примили министри Весић и Гашић.

Родитељи траже да се пооштре казне за одговорне у несрећама у којима су њихова деца изгубила животе.