You are here

ВЕСИЋ СА ИНКАСАНТИМА ПУТЕВА СРБИЈЕ: ЗАДОВОЉНИ РАДНИЦИ ЗНАЧЕ РАЗВОЈ СРБИЈЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић угостио је запослене на наплати путарине у ЈП “Путеви Србије”, како би са њима ручао и разговарао о побољшању услова у којима раде.

Весић је истакао да су инкасанти прошле године донели “Путевима Србије”, односно Србији готово 21 милијарду динара од наплате путарине.

“Више од хиљаду људи раде као инкасанти у Србији. Желео сам да разговарам о условима под којима раде, о повећању од 12,5 одсто које им припада одлуком Владе као и свима који у јавној управи и предузећима раде, као и о томе шта још можемо да урадимо да услови у којима раде буду још бољи”, рекао је министар.

Истакао је да предузеће "Путеви Србије" припада свима нама, грађанима Србије. Додао је да инкасанти најбоље знају каква се штета наноси земљи и нашој привреди када неодговорни политичари позивају на блокирање ауто-путева.

“Ово предузеће је њихова заједничка кућа и сви који раде у било ком јавном предузећу у Србији треба да буду задовољни. То је Србија која напредује, која се развија, која гради путеве и у којој су задовољни сви који раде и на самим путевима и у привреди”, навео је Весић.

Он је инкасантима поручио да неће бити никаквог смањења плата како могу да прочитају у појединим медијима, већ да ће плате бити веће, а да ће се услови рада побољшавати како држава буде градила нове ауто-путеве и брзе саобраћајнице и како се буде економски развијала”.

Запослени су министру Весићу уручили симболичан поклон, статуу цара Kонстантина, у знак захвалности, јер је он, како су истакли, једини министар који их је угостио, ручао са њима и разговарао о проблемима са којима се суочавају.