You are here

ВЕСИЋ СА САЛВИНИЈЕМ: ЗА ПОЧЕТАК БИЋЕ ПОВЕЋАН БРОЈ ТРАНЗИТНИХ ДОЗВОЛА, А РАДИМО НА УКИДАЊУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, данас је, након састанка са потпредседником Савета министара Италије и министром инфраструктуре и саобраћаја, Матеом Салвинијем, рекао да ће две земље у наредном периоду заједнички да раде на укидању транзитних дозвола.

Весић је, после састанка у Министарству инфраструктуре и саобраћаја у Риму, истакао да ће за почетак бити повећан број издатих дозвола и да ће процедура за издавање бити олакшана, а да ће после тога бити одржан састанак мешовите комисије која ће радити на укидању дозвола.

Весић је истакао и да ће у наредним недељама две Владе потписати Mеморандум о сарадњи у области инфраструктуре.

Такође, у Привредној комори Србије ускоро ће бити организован састанак на коме ће присуствовати представници грађевинских компанија из обе земље, како би се разговарало о заједничком учешћу на тендерима и проширењу сарадње.

У име председника Србије и Владе, министар Весић се захвалио Салвинију на подршци коју је пружао Србији, чак и у време НАТО агресије 1999. године.

Салвини је Весићу пренео подршку Владе Италије за европски пут Србије и чланство наше земље у Европској унији.

Констатовано је на састанку да је спољнотрговинска размена у порасту, али да има простора за рад када су у питању ИТ индустрија, креативна индустрија и зелена енергија.