You are here

Весић: Србија ваздухопловно чвориште овог дела Европе

Национална авио-компанија „Ер Србија“ од данас директно лети за Kину, а Србија постаје право ваздухопловно чвориште овог дела Европе, поручио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Први авион „Ер Србије“ данас ће полетети за град Тјенђин, 22 године након што је, у октобру 2000, последњи ЈАТ-ов авион летео за Пекинг. Летови између Београда и Тјенђина обављаће се једном недељно – ка Kини петком, а повратни, ка Србији недељом.

„Од данас, ’Ер Србија’ лети за Kину. А, само у 2023. години имаћемо преко 20 нових линија за европске земље, као и за Сједињене Америчке Државе“, навео је Весић.

Подсетио је да ће пред почетак летње сезоне бити отворен нови терминал београдског аеродрома „Никола Тесла“, а капацитет наше највеће ваздушне луке биће 15 милиона путника, насупрот троструко мањем броју путника, колико их је данас.

„Ове године смо бројем путника на аеродрому ‘Никола Тесла’, превазишли рекордну 2019.годину. Тако Србија напредује и тако постаје право ваздухопловно чвориште овог дела Европе“, истакао је министар Весић.