You are here

ВЕСИЋ У БАЧУ: ОВЕ ГОДИНЕ У БАЧ УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД ДВА МИЛИОНА ЕВРА, ГРАДИЋЕМО И ПУТ ПРЕМА ОЏАЦИМА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на обнови улица у општини Бач, у коју је, како је истакао, ове године уложено више од два милиона евра, док ће се наредне године градити пут ка Оџацима.

У насељу Вајска, у Бачу, одвијају се радови на обнови улица у самом центру - Маршала Тита, Масарикове и Вука Караџића, вредни око 200.000 евра, навео је Весић.

"То су све инвестиције којих није било раније, јер сада имамо средстава и могућности да улажемо у такве пројекте, да осим у ауто-путеве и брзе саобраћајнице, градимо и обнављамо и локалне путеве, које живот значи људима на локалу", рекао је Весић.

Као најважније, најавио је радове на путу Бач - Оџаци, дугом више од 20 километара.

"То ће омогућити овој општини јаку и стабилну везу са брзом саобраћаjницом 'Смајли', коју почињемо да градимо већ 13. децембра. Када се изгради брза саобраћајница, то није добро само општине на самој траси, већ и за све оне у близини, које додатно повезујемо добрим путевима", рекао је Весић.

То, додао, значи да ће улагања у Бач наредне године бити готово удвостручена, имајући у виду дужину деонице до Оџака.

"Наставићемо да улажемо у локалне самоуправе, посебно кад је реч о већим локалним и регионалним путевима", напоменуо је министар.

Додао је да се пројектује и брза саобраћајница Бачка Паланка - Нови Сад, што је пут којим житељи Бача могу да иду према Срему, Мачви, Семберији...

"То је политика саобраћајног повезивања земље, политика председника Александра Вучића, којом подижемо привредни развој. Када изградимо локални пут или пругу омогућавамо више инвестиција, а то значи нова радна места, развој локалних бизниса,  туризма, да људи остају да живе у својим местима, уз знатно бољи комфор живота", рекао је Весић и додао да су за следећу годину у буџету опредељене четири милијарде евра за изградњу инфраструктуре у Србији, више него све земље Западног Балкана заједно.

Председник општине Бач Стева Панић захвалио је министру Весићу што активно спроводи политику председника Вучића и води рачуна о свим деловима Србије.

"Све што је урађено и све што ће се тек радити, значи много грађанима Бача", рекао је Панић.