You are here

ВЕСИЋ У ИВАЊИЦИ: КАДА СТИГНЕ АУТО-ПУТ, ЦЕО ИВАЊИЧКИ КРАЈ ДОЖИВEЋЕ ЕКСПАНЗИЈУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обишао је јутрос радове на рехабилитацији пута Братљево – Ковиље у Ивањици, коју је током своје посете у јуну и обећао мештанима тог краја.

„Као што смо и обећали, радимо пут између Ивањице и Ковиља. Овде се налази и манастир Ковиље и када будемо урадили овај прави планински пут, потпуно ћемо променити овај крај, помоћи људима да овде могу да опстану и живе од свог рада“, рекао је Весић.

И сам манастир ће, додаје, са доласком пута, бити посећенији, а у крају ће се додатно развити туристички капацитети, па ће се и на том примеру видети суштина изградње једног пута.

Цео пут од Ивањице до Ковиља дуг је око 14 километара, и вредан око 150 милиона динара, а сама деоница од Братљева до Ковиља око пет километара.

„Не може цео пут да буде готов ове године, део ће бити завршен ове, део наредне године, али ово је прави пример како сваки део Србије треба повезати и како ову прелепу планину, непознату већини грађана, треба приближити свима“, рекао је Весић.

Указао је и да ће, када ауто-пут буде стигао и до Ивањице, цео тај крај доживети праву експанзију.

„Ми се спремамо за време када дође ауто-пут, тако што радимо локалне саобраћајнице, повезујемо Јавор и Голију, како бисмо обе учинили атрактивнијим и како би се цео овај крај развијати“, рекао је министар Весић.

Председник општине Ивањица Момчило Митровић захвалио је министру на посети и на испуњеном обећању, и истакао да је Влада Србије вратила наду у живот мештанима Ковиља.

„Ово је једна рурална, али прелепа средина, као и сама Ивањица. Поред свега што се ради, коначно смо кренули у обнову пута, који практично, никада није ни постојао, тако да је ово заправо изградња новог путног правца, што је велика ствар за мештане Ковиља“, рекао је Митровић.

Захвалио је министру Весићу што је за пола године, два пута дошао у Ковиљ, упознао људе, који желе да се врате, да раде, живе у свом крају.

„Када будемо имали пут, овај крај ће постати препознатљив свима у Србији и шире. Влада и Министарство нису никада остали дужни ниједну инвестицију овде и није се десило да нам нису помогли у износима који далеко превазилазе буџет општине“, рекао је Митровић.