You are here

ВЕСИЋ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ СА ЗАПОСЛЕНИМА НА БЕОГРАДСКОМ АЕРОДОРОМУ “НИКОЛА ТЕСЛА” И ЗАПОСЛЕНИМА У ЈП “ПУТЕВИ СРБИЈЕ”

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је вечерас београдски аеродром "Никола Тесла" где је разговарао са запосленима којима је пожелео срећну Нову годину уз жеље да у следећој години Србија још више напредује.

Весић је рекао да је у саобраћајном и комуналном систему Србије вечерас више од 10.000 људи на својим радним местима.

"То су људи који брину о томе да авиони лете, да имамо безбедан железнички и друмски саобраћај, који раде у комуналном систему и важно је да све грађанке и грађани Србије који славе Нову годину знају да су многи људи вечерас на својим радним местима", рекао је Весић.

Он је са радницима који раде у различитим службама на београдском аеродрому вечерао и истакао да је тај аеродром ове године остварио историјски успех.

"Они су имали скоро осам милиона путника ове године, а следеће године ће их имати сигурно више од осам милиона. То показује колико се саобраћај у Србији развија, пре свега авио саобраћај" рекао је Весић.

Навео је да је национална авио компанија "Ер Србија" прешла 4,1 милион путника што је, истакао је, историјски резултат, док ће следеће године имати још више путника.

Министар је, такође, посетио и железничаре као и људе који раде на одржавању путева.

"На тај начин сам желео да им у име свих грађанки и грађана Србије захвалим јер они вечерас неће бити са својим породицама, већ ће Нову годину дочекати на свом радном месту, али тако мора како би држава функционисала и како би могла да пружи сваку услугу свим нашим грађанкама и грађанима. Они су вечерас на својим радним местима да би сви остали могли мирно да славе Нову годину", рекао је Весић.

Весић је изразио уверење да ће наредна година, уколико се заједнички буде радило на томе да ствари у нашој земљи постану боље, бити боља и успешнија како за саму државу тако и за сваку грађанку и грађанина.

"То је нова година коју чекамо, која треба да донесе нове победе Србији и зато вечерас са поносом улазимо у 2024. годину са добрим резултатима из 2023. и великим жељама да у следећој години још више напредујемо", рекао је Весић.