You are here

ВЕСИЋ: У ОБНОВУ ЛОКАЛНИХ И РЕГИОНАЛНИХ ПУТЕВА ОБЕЗБЕДИЋЕМО ДОДАТНИХ ДВЕ МИЛИЈАРДЕ ЕВРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је завршне радове на реконструкцији Индустријске улице у општини Рума чиме се, како је рекао, показује колико се води рачуна о сваком делу наше земље јер се, осим изградње аут-/путева и брзих саобраћајница, улаже и у локалне путеве који су веома важни за живот људи.

Весић је рекао да ће реконструкцијом Индустријске улице саобраћај знатно бити растерећен јер туда свакодневно пролази око 4.000 људи који раде у индустријској зони у Руми, као и камионски саобраћај.

Навео је да је то само једна од улица које се раде на територији општине Рума и додао да је током прошле и ове године урађено или ће бити урађено укупно 16 километара различитих путева вредности нешто више од 950 милиона динара.

То је, подсетио је, политика председника Србије Александра Вучића - да се осим изградње ауто-путева и брзих саобраћајница раде и локални путеви.

Поручио је да ће се наставити са улагањем у путеве и подсетио на план председника Вучића да се обезбеде две милијарде евра у наредне четири године, као додатно улагање у локалне и регионалне путеве.

“Тим новцем можемо да урадимо око 4.000 километара локалних и регионалних путева, а ако се томе дода да ми из својих средстава радимо око 500 километара путева на годишњем нивоу, у наредних четири до пет година моћи ћемо да урадимо укупно 6.000 километара локалних и регионалних путева”, рекао је Весић и подсетио да у Србији постоји око 16.000 километара таквих путева од којих око 7.000 није у најбољем стању.

То, додао је, значи да са средствима у износу од две милијарде евра могу да се заврше и реконструишу скоро сви овакви путеви у Србији и да она буде земља у којој неће бити урађени само аутопутеви и брзе саобраћајнице, већ и најважнији локални и регионални путеви.

То је, како је истакао, историјски искорак за Србију и то ће осетити грађани свих општина, како у Руми тако и у другим деловима Србије.

“Изградњом локалних путева показујемо да нам је сваки део Србије важан и да је то права децентрализација која се спроводи у нашој земљи јер ако желимо да људи остану да живе у својим местима, да се не селе у веће градове, онда им треба омогућити добре путеве, школе, вртиће, радна места, а сваки нови пут или пруга значе долазак нових инвестиција што значи бољи живот, развој локалних бизниса и развој локалне средине”, закључио је Весић.

Председница општине Рума Александра Ћирић изразила је задовољство због реконструкције Индустријске улице дуззине 5,5 километара која је, како каже, била у изузетно лошем стању.

Захвалила је председнику Вучићу који је у марту прошле године, обилазећи Руму, обећао да ће ова улица бити реконструисана, као и министру Весићу уз чију је, како каже, свесрдну подршку и помоћ реализован тај веома важан пројекат.

“Завршетком реконструкције ове улице имаћемо много безбеднији и квалитетнији саобраћај што је од кључног значаја за безбедност наших житеља и њихов квалитетнији живот и рад, као и грађана из суседних општина који раде у општини Рума”, рекла је Ћирић.