You are here

ВЕСИЋ У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ: ЗА ПУТЕВЕ У БУЈАНОВЦУ ОВЕ ГОДИНЕ 173 МИЛИОНА ДИНАРА

Влада Србије је ове године уложила 173 милиона динара у путеве у општини Бујановац од чега је урађено скоро 14 километара путева, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић током посете тој општини где су завршени радови на путу Бујановац – Ново село.

Весић је подсетио да је реконструкција тог пута обећање председника Србије Александра Вучића које је дао грађанима у марту током посете Бујановцу и додао да су, осим тога, на предлог председника урађене деонице до Лукарца и према Јабланици до Паутине.

Весић је навео да је Бујановац вишенационална и неразвијена општина због чега је, истакао је, веома важно да Србија улаже у ту општину.

Мештане је обавестио да је потписан уговор са Градом Врање о изградњи регионалне депоније.

“Пошто смо потписали уговор, сада треба да буде организована јавна набавка, а када будемо добили извођача, што ће бити на пролеће следеће године, почињемо са изградњом регионалне депоније што ће решити један од основних проблема у овом крају јер ће постојећа депонија бити укинута и имаће само трансфер станицу”, рекао је Весић.

Осим тога, навео је да ће у Бујановцу у оквиру пројекта “Чиста Србија” бити изграђено 50 километара канализације и фабрика за прераду отпадних вода.

“На тај начин ћемо у највећем делу Бујановца дефинитивно решити питање канализације”, рекао је Весић.

Становнике Бујановца је обавестио да ће се, заједно са Владом Северне Македоније, радити реконструкција пруге од Ниша до Скопља која пролази и кроз Бујановац тако да ће грађани имати брзи воз којим ће моћи да путују и на југ и на север што ће потпуно променити њихов квалитет живота.

Весић је навео да у Бујановцу има доста проблема и додао да ће се у циљу њиховог решавања наставити са улагањима.

“Не можемо све проблеме да решимо одједном. Много дуго је овај крај био запостављен, али смо већ доста проблема или почели да решавамо или решавамо. Тако ћемо сваке године решавати један по један проблем и на крају ће Бујановац постати добро место за живот свих људи - Срба, Албанаца и свих оних који овде живе”, рекао је Весић.

Вршилац дужности директора Службе координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Митровић захвалио је министру Весићу на посети и подсетио да је општина Бујановац вишенационална средина у којој живе Срби, Албанци и Роми.

“Проблема имамо подједнако у свим националним заједницама и ми, као Координационо тело, покушавамо да те проблеме решимо”, рекао је Митровић и додао да је Влада Србије, преко службе Координационог тела, за 2023. годину определила 95 милиона динара за инфраструктуру у општини Бујановац, 88.500.000 динара за Прешево и 46 милиона за општину Медвеђа.

У посети општини Бујановац са министром Весићем били су државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Драган Стевановић, помоћник министра за друмски саобраћај Мирослав Алемпић и помоћник директора „Путева Србије“ Иван Тејић.