You are here

ВЕСИЋ: У ОПШТИНИ ПЕЋИНЦИ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ РЕКОНСТРУИШЕМО ВИШЕ ОД 50 КИЛОМЕТАРА ПУТЕВА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас завршне радове на рехабилитацији пута Сремски Михаљевци - Карловчић на територији општине Пећинци у којој ће, како је најавио, следеће године бити реконструисано више од 50 километара путева од којих ће обнова неких почети већ ове године.

Весић је рекао да је држава ове године у општину Пећинци уложила 420 милиона динара и урадила преко десет километара путева што, додао је, одавно није толико урађено.

"Оно што чека општину Пећинци следеће године је нешто што се никада није догодило, а то је уређење више од 50 километара путева од којих ће обнова неких почети већ ове године као што је деоница од Брестача до насеља Ашања дужине око 25 километара. Радићемо и деоницу од Суботишта према Пећинцима, као и са ове стране такође према Пећинцима. Осим тога, радићемо и деоницу према Прогару од Купинова", рекао је Весић и истакао да ће следеће године за обнову локалних путева у општини Пећинци бити уложено више од 1,5 милијарди динара.

Навео је да су у оквиру радова на рехабилитацији пута Сремски Михаљевци - Карловчић урађени и прилази до кућа, односно ћуприје на чему је, како је рекао, инсистирао председник општине Пећинци.

"То је важно јер људи живе поред путева. У том смислу, заиста се трудимо да свуда урадимо и ћуприје и да људи буду задовољни", рекао је Весић.

Истакао је да се на овај показује шта значи када држава финансијски стоји добро и када први пут, осим ауто-путева, брзих саобраћајница и брзих пруга, могу да се раде и већи локални путеви.

"То наравно не значи да можемо да урадимо сваки локални пут и да ћемо урадити пут до сваког засеока јер нешто мора да ради и општина, али смо преузели на себе да у договору са општином урадимо важније локалне путеве који су локални само по свом карактеру, али повезују насељена места и тако подигнемо квалитет живота људи", рекао је Весић.

Истакао је да је то политика председника Србије Александра Вучића, да се свуда гради и да се земља саобраћајно повезује како би могли да се развијају туризам, локални бизниси и да долазе инвеститори јер, како је навео, сваки инвеститор тражи да има добар пут и пругу.

"Тако обезбеђујемо нова радна места и да људи живе боље. У самом Срему, ако наставимо овим темпом, мислим да у наредне две године више нећемо имати ниједан већи пут који нисмо уредили. Заиста смо много уложили и наставићемо са тиме јер, осим ауто-путева и брзих саобраћајница, људи заслужују да имају добре путеве и у местима где живе. Када урадимо путеве онда се може очекивати да се људи и врате у своја места јер ће ту моћи да живе, а раде у Београду", рекао је Весић.

Говорећи о улагањима у овом крају наше земље, навео је да је при крају реконструкција пута Сремска Митровица - Манђелос.

Навео је да је вредност тих радова око 330 милиона динара и да ће бити завршени у наредних недељу, две дана, те подсетио да је у Сремској Митровици урађен пут до Великих Радинаца и пут између Лаћарка и Чалме.

Поменуо је и радове на реконструкцији пута Шид - Кукујевци, који су започети на иницијативу председника Александра Вучића, наводећи да је ту од укупних 12 километара урађено шест.

"Настављамо да радимо", рекао је Весић и додао да је вредност тих радова око 500 милиона динара.

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић захвалио је председнику Вучићу и министру Весићу јер, како је рекао, да није њих та општина инфраструктурно данас не би изгледала овако како изгледа.

"Општина Пећинци је индустријски једна од најразвијених општина, али ако немамо овакве путеве, инвеститори и предузетници ће нам отићи", рекао је Ђокић и додао да ће са оним што је министар Весић обећао, ова општина бити комплетно опремљена када је реч о путној инфраструктури.

Радове су заједно са министром Весићем обишли његов помоћник Мирослав Алемпић и помоћник директора ЈП "Путеви Србије" Иван Тејић.