You are here

ВЕСИЋ: У ПУТЕВЕ У ОПШТИНИ ЧАЈЕТИНА ОВЕ ГОДИНЕ УЛОЖЕНО 700 МИЛИОНА ДИНАРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастурктуре Горан Весић обишао је данас радове на магистралном путу Златибор - Борова Глава, који се рехабилитује у дужини од 14 километара и први пут од изградње пре три деценије.

Весић је рекао да је укупно у путеве у општини Чајетина уложено 870 милиона динара, а ове године 701 милон, да је наменски рађен пут за Поникве ка будућем аеродрому и 2,5 километра обилазнице око Златибора, а да реконструција саобраћајнице од Златибора до Борове главе кошта 556 милиона.

„Урађено је седам километара, а до јуна идуће године биће комплетно рехабилитована. Следеће године ћемо кренути са рехабилитацијом пута од Сушице до Златибора. То је осам километара пута у лошем стању и коштаће 400 милиона, а овде кад завршимо до Борове Главе, кренућемо ка Новој Вароши“, казао је Весић.

Најважније је, како је казао министар, да ће овај пут, који је оптерећен камионима, за неколико година постати локалног карактера.

„Следеће године почињемо да радимо ауто-пут од Пожеге ка Дугој пољани, дали смо налог да се пројектује брза саобраћајница од Нове Вароши до Дуге пољане. Када будемо урадили ауто-пут Пожега-Котроман, Златибор ће имати излаз код Сушице, тако да ова магистрала постаје локална, неће имати оволико оптерећење и служиће за туристе, а зато га и уређујемо“, рекао је Весић.

Он је додао да је овај део Србије, поготову од Нове Вароши, дуго био запостављен и да данас са поносом може рећи да се велики новац улаже у рехабилитацију путева, што значи „развој туризма, локалног бизниса, нове инвестиције, нова радна места и виши животни стандард, подизање БДП-а и Србије“.

„Ми смо у прилици да сада растом БДП-а сустигнемо развијеније земље у Европи, које су сада у рецесији и управо то радимо“, закључио је Весић.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић је рекао да је рехабилитација магистрале пример добре праксе националних пројеката који имају значај и на регионалном нивоу.

„Ми не можемо да правимо границе на територији појединих општина и све што смо до сада заједно урадили показује да овде вреди улагати и да ово ствара повољан амбијент за долазак страних инвеститора, јер се читав овај крај определио за развој туризма и пољопривреде“, казао је Стаматовић и додао је да су врло битна и улагања у  локалне саобраћајнице чиме се иде ка децентрализацији.