You are here

ВЕСИЋ: У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА 16 ЖЕЛЕЗНИЧКИХ СТАНИЦА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је Инфраструктура железнице Србије средином априла ове године почела реконструкцију железничке станице Гајдобра чиме је, како је рекао, започела реконструкција 16 железничких станица широм Србије.

Тиме је, навео је министар, настављен пројекат из 2023. године, када је обновљено 27 станичних зграда.

Весић је рекао да су у другој половини априла кренули радови и на обнови железничких станица Зрењанин Фабрика, Футог и Шид и истакао да вредност посла на уређењу 16 железничких станица у Србији износи око 202 милиона динара.

Навео је да је пројектом предвиђена реконструкција железничких станица Банатско Ново Село, Буковачки Салаши, Гајдобра, Зрењанин Путничка, Зрењанин Фабрика, Ковачица, Мартинци, Меленци, Остружница, Платичево, Раља, Римски Шанчеви, Панчево, Светозар Милетић, Футог и Шид.

У току су, каже, припреме за почетак радова на реконструкцији и осталих 13 станичних објеката.

Многи од ових објеката биће обновљени по први пут након дужег временског периода, због чега су руинирани и у изузетно лошем стању, рекао је Весић.

Навео је да је реч о објектима који нису обухваћени најзначајнијим инфраструктурним пројектима или изградњом брзе пруге, као и да ће обновом ових железничких станица, између осталог, бити обухваћена санација фасада, кровова, столарије и браварије, сређивање инсталација и мокрих чворова, као и други унутрашњи и спољни радови.