You are here

ВЕСИЋ: УПОЗНАЈЕМО СТРАНЕ ВОЗАЧЕ СА БЕОГРАДСКОМ ОБИЛАЗНИЦОМ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да, од како је обилазница око Београда пуштена у саобраћај, надлежни интензивно раде на томе да упознају стране возаче са том деоницом, како би се транзитни саобраћај преусмерио управо ка њој, што за њих значи брже и лакше путовање, а за Београђане мање гужве на ауто-путу кроз град.

"Зато сви страни возачи на уласку у Србију добијају летак којим их упознајемо да је изграђена нова београдска обилазница и да не морају више да користе ауто-пут кроз Београд ако путују према југу Србије и Европе", написао је Весић на Фејсбуку.

Поред тога, мапе компаније Гугл, као и већина других чије навигације возачи користе већ су, на захтев "Путева Србије", уврстиле београдску обилазницу у мапе и она је одређена као приоритетна саобраћајница возачима који само пролазе кроз Београд.

"Кампању водимо и на друштвеним мрежама и специјализoваним сајтовима у Европи, пре свега у Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Турској и Бугарској, који се баве путовањима, како би се што више возача упознало да имају лакши и бржи пут око Београда", додао је Весић.

Све ово чинимо како бисмо растеретили ауто-пут кроз Београд, смањили гужве у граду и загађење, закључио је министар.