You are here

ВЕСИЋ: ВИШЊИЋЕВО НАЈБОЉИ ПРИМЕР КАКО СЕ РАЗВИЈА САОБРАЋАЈНА ИНФРАСТРУКТУРА У СРБИЈИ

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на реконструкцији локалног пута у Вишњићеву, код Шида, и изјавио да је то место можда и најбољи пример како се развија саобраћајна инфраструктура у Србији.

У Вишњићеву се ради локални пут, који води према селу Босут, у дужини од 3,4 километра.

„Сада радимо тај пут који пролази близу нове петље Босут, која се гради на ауто-путу Kузмин – Сремска Рача, који би требало да буде завршен до краја године, као наш део ауто-пута Београд – Сарајево. Тако ће се Вишњићево наћи готово поред новог ауто-пута, а биће повезано и локалним путевима са околним местима“, рекао је Весић.

То, додао је, најбоље показује каква је политика председника Србије Александра Вучића када инсистира да се улаже новац у саобраћајну инфраструктуру.

Поновио је да су свакако најважнији ауто-путеви, брзе саобраћајнице и брзе пруге, али су важни локални путеви, који подижу квалитет живота људи у њиховим местима.

„Немамо довољно новца да решимо све локалне путеве, али ако сваке године урадимо два, три, четири до пет, у једном тренутку ћемо завршити већину локалних путева. А, то је суштина политике“, рекао је Весић.

Додао је да се на територији Шида, осим пута у Вишњићеву, обнавља и државни пут у Моровићу, а најавио је и нове пројекте у тој општини, попут обилазнице и проришења граничног прелаза.

„Све то припада људима који живе овде. Kада изградите саобраћајну инфраструктуру, немате више питања - зашто људи не остају да живе у својим местима, зашто се селе, већ им обезбеђујете да живе од свог рада у својој локалној средини. Путеви доносе нова радна места, омогућавају развој туризма. И зато је ово место најбољи пример како се граде локални путеви, али ауто-путеви на корист грађана“, закључио је Весић.

Поред обиласка радова, министар је искористио прилику да обиђе Етно кућу, посвећену најпознатијем житељу Вишњићева – Филипу Вишњићу, који је живео и преминуо том месту, и које је затим по њему и понело то име.

Библиотеци Етно-куће министар Весић даровао је своје Kњиге о Београду.