You are here

ВЕСИЋ: ВРБАС, НА РАСКРСНИЦИ БРЗИХ ПУТЕВА И ПРУГА, ЧЕКА РАЗВОЈ КАО МАЛО КОЈЕ МЕСТО У СРБИЈИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је Врбас, где је обишао радове на реконструкцији улице кроз насеље и локалног пута, и истакао да ће тај град, уз обновљене путеве, изградњу брзе “Смајли” саобраћајнице, брзе и пруге ка Сомбору, добити прилику за развој као мало који град у Србији.

У Врбасу се приводе крају радови на асфалтирању улице Данила Бојовића, у дужини од скоро три километра.

“Ово је само део путева које Министарство обнавља у овом граду. Радимо и пут до Бачког доброг поља, који ћемо наставити до Змајева, и даље до ауто-пута. Када саберемо све што радимо и што ћемо радити ове године на територији Врбаса, то је скоро чак 22 километра”, рекао је Весић.

Указао је да се одавно у Врбасу није толико путева обнављало као сада, те да је веома важно да држава стане иза локалних самоуправа које немају довољно новца да саме финансирају такве пројекте.

“Важно је да се граде брзе саобраћајнице и ауто-путеви, али и да се обнове улице и локални путеви, који људима овде значи живот”, рекао је Весић.

Подсетио је да се Врбас налази на траси брзе пруге Београд – Суботица – Будимпешта, која ће бити готова следеће године, што ће значајно променити живот грађана.

“За Врбас је важна и нова брза саобраћајница која ће се градити од Бачког брега до Српске црње, која ће бити најбржа веза Румуније са западном Европом, веома прометна. Врбас ће бити на раскрсници брзих путева и пруга као мало које место у Србији”, поручио је министар Весић.

Уз то, биће реконструисана пруга Врбас – Сомбор, која ће бити пројектована за брзине од 120 километара на ста.

“Пре него што сам постао министар, разматрално се укидање те пруге, а она не да неће бити укинута, већ до краја године завршавамо пројекат обнове. Ту пругу смо уврстили у мрежу европских пруга и добићемо грант од ЕУ за њену обнову”, рекао је министар.

Житељи Улице Данила Бојовића захвалили су министру Весићу, а једна од њих Радмила Мусић прича да су камиони који туда свакодневно пролазе направили велике увале у асфалту, што је угрожавало безбедност свих, а посебно деце.

“Асфалтирање улице допринеће да се повећа бедзебдност деце, уочи почетка нове школске године, посебно имајући у виду да се у овој улици налази велика основна школа”, додала је Радмила.

Када је реч о деоница државног пута Врбас - Бачко добро поље – Змајево, Весић је указао да ће тај пут, дужине око осам километара, бити проширен, самим тим и боље проходан, и обезбеђен банкинама.

“Договорили смо се да обновимо пут даље, до Змајева и даље до излаза на ауто-пут. Уз то, проширење на излазу на ауто-пут код Врбаса ширимо за једну траку, што ће бити готово до краја месеца”, рекао је Весић.

Захваљујући свему томе, Врбас је место које осећа сав бољитак који носи економски развој земље и предности политике председника Вучића - да се Србија саобраћајно повезује и да се сви делови земље равномерно развијају, закључио је минситар Весић.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић захвалио је министру Весићу на помоћи у реализацији важних пројеката за ту општину.

“За нас много значи обнова пута до Бачког доброг поља, а лепа вест је и да ће се радити обнова до Змајева и даље до ауто-пута, јер је то важан путни правац за сва насеља која гравитирају ка Врбасу”, рекао је Ројевић.