You are here

ВУЧЕВИЋ И ВЕСИЋ: ФРУШКОГОРСКИ КОРИДОР ЋЕ ПРЕПОРОДИТИ СРЕМ

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је данас, приликом обиласка радова на тунелу „Иришки венац”, да ће пројекат Фрушкогорског коридора препородити Срем, док је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић истакао да ће коридор бити завршен на време.

 

„Динамика се прати и радови иду како треба. О безбедности се води рачуна о сваком детаљу. Посебно ме обрадовало што смо убрзали пробијање тунела, треба нам четири месеца за нешто за шта је раније требало девет. Овај тунел доноси конкретно заштиту Националног парка Фрушка гора, неће се ићи кроз парк и неће бити емисије штетних гасова. Велика ствар за Ириг и Срем, коридор ће га препородити“, истакао је Вучевић.

 

Весић је нагласио да ће коридор бити завршен на време.

 

„Рокови који су утврђени су до септембра 2026. године изузев моста у наставку Булевара Европе. Повећано је колико се ископава месечно, све ће бити испоштовано. Добро је кад се нешто ново заврши. Мање је важно да ли касни три месеца, важно је да се све заврши како треба. Никад не знате на шта ћете наићи кад копате тунел, у овом тренутку не постоји конкретно овде разлог да мислимо да ће каснити завршетак“, рекао је Весић.

 

Навео је да је тунел „Иришки венац“ дуг 3,5 километра и да ће бити најдужи у Србији.

 

"Урађено је 52 одсто. До септембра 2026. биће завршен коридор, осим радова на Булевару Европе. Колико ће ово значити људима који живе овде, показује чињеница да ће овај тунел променити начин живота. Ово је доказ како заједно можемо да урадимо велике ствари“, рекао је Весић.

 

Он је додао и да свако градилиште има објективне проблеме.

 

„Постоје проблеми као и свуда. До председника АлександраВучића никоме није пало на памет да уради овај тунел, да кроз заштићено подручје вожњу сведемо на пет минута. То је комплексно и сваки пројекат има своју динамику“, истакао је Весић.

 

Амбасадор Кине у Србији Ли Минг захвалио се премијеру Вучевићу и министру Весићу на ангажованости око пројекта.

 

„Задовољан сам и што Србија напредује по питању инфраструктуре. Верујем да уз помоћ премијера и свих нас можемо да завршимо коридор у датом року. Ово ће бити најдужи тунел у целој Србији“, навео је Ли Минг.

 

Обиласку тунела присуствовали су и директор „Коридора Србије“ Александар Антић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.