You are here

ЗА РАЗВОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ ЗА ДЕВЕТ ГРАДОВА И ОПШТИНА 1,4 МЛРД ДИНАРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је данас уговоре са представницима девет локалних самоуправа Овчарско-кабларске клисуре и Југозападне Србије за доделу буџетских средстава у износу од укупно 1,4 милијарде динара.

Реч је о средствима за суфинансирање развојних инфраструктурних пројеката, а уговоре са министром су потписали градоначелник Чачка Милун Тодоровић, председник општине Лучани Миливоје Доловић, члан градског већа Лесковца Зоран Бранковић.

Испред општине Прокупље уговор је потписао председник те општине Милан Аранђеловић, за град Краљево градоначелник Предраг Терзић, затим испред општине Лебане председник Иван Богдановић, за општину Медвеђа председник Драган Кулић, у име општине Куршумлија председник Војимир Чарапић, а за општину Бојник председник те општине Небојша Ненадовић.

Весић је након овог потписивања рекао да су овакви, иако наизглед мали пројекти од великог значаја за државу, јер је инфраструктура оно што омогућава развој туризма, побољшањем мобилности и приступа, а самим тим и економије земље.

“Иако су ово наизглед мали пројекти, они свакако чине део мозаика новог лица Србије. Ово је идеја премијерке Ане Брнабић, коју сам оберучке прихватио и спровео, а сигурни смо обоје да ће следеће године средства бити још више средстава”, рекао је Весић.

Он је додао да ће у наредном периоду разговарати и са Делегацијом Европске уније у Србији око подршке овом програму, јер је Европа тако показала да јој је стало да развоја сваког места у Србији.

“У име премијерке и своје име могу да кажем да смо сигурни да ћемо следеће године моћи да издвојимо више средстава за овакве пројекте, и да покријемо више општина”, рекао је Весић.

Он је нагласио да је председник Вучић већ промовисао један од пројеката за чију је изградњу данас потписан уговор, а то је видиковац на врху Овчарско - кабларске клисуре. Обезбедили смо средства за изградњу пешачко - бициклистицког моста и реплику српског средњовековног села испред древног града Маглич, који се сада реконструише, визиторски центар у Царичином граду, реконструкцију Ђавоље вароши…