You are here

МИШИЋ: НИКАКВА ОДЛУКА О ПУТУ ИЗМЕЂУ ТОПОЛЕ И КРАГУЈЕВЦА НИЈЕ ДОНЕТА, НЕ ИЗНОСИТИ НЕТАЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ У ЈАВНОСТ

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Михајло Мишић изјавио је да нису тачне информације да су током јавне расправе о просторном плану за брзу саобраћајну “Карађорђе” прихваћене примедбе да један крак тог пута повеже Тополу и Крагујевац, и замолио све да у јавност не износе непроверене информације.

“Нетачне су информације које су објављене у јавности да су у јавној расправи прихваћене примедбе грађана Тополе на просторни план посебне намене за брзу саобраћајницу ‘Карађорђе’. У току је усвајање плана, овај процес је регулисан законом и у овој фази сви могу да поднесу примедбе”, навео је Мишић.

Он је рекао да ће Комисија размотрити све примедбе и донети одлуку да ли ће бити усвојене, одбачене или делимично усвојене.

“Дакле, у овој фази никаква одлука о томе да ли ће један крак брзе саобраћајнице Карађорђе повезати Тополу и Крагујевац није донета”, нагласио је Мишић.

Такође, напоменуо је да је председник општине Топола Драган Јовановић Министарству изложио нам став грађана да -Тополи није потребна веза брзом саобраћајницом са Крагујевцем.

Зато ће Комисија обе примедбе размотрити и тек тада саопштити да ли су оне прихваћене или не.

“У овој фази није ни планирана изградња везе од Тополе према Крагујевцу. Зато молим да се у јавности не износе нетачне информације већ да сви сачекају одлуку Комисије”, поручио је Мишић.

Подсетио је да је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић затражио да до 15. новембра буде издата грађевинска дозволу за првих 80 километара брзе саобраћајнице од Малог Пожаревца преко Младеновца и Аранђеловца до Чибутковице.